Välj rätt foder till ditt smådjur

26 augusti 2019
william eriksson
Välj rätt foder till ditt smådjur

Att äta rätt kost har aldrig varit så mycket i fokus som nu. Det är inte bara människor som behöver tanka sin kropp med bra mat. Även husdjuren behöver näringsrik mat för att hålla sig friska, pigga och orka leva länge med god hälsa. Kanske lägger du en del eftertanke på vad du lägger på tallriken och vill ge ditt husdjur lika mycket omsorg? Om du har smådjur och letar efter ett passande smådjursfoder så finns det några saker du ska tänka på. Det finns nämligen en del foder på marknaden som är bra och mindre bra för din fyrbenta familjemedlem.

 

Olika behov av näring

Kanin, marsvin, hamster eller annan gnagare? Olika djur har olika behov av näring beroende på ålder, aktivitetsnivå eller till exempel om djuret är steriliserat. Eller kanske har ditt djur behov av specialfoder på grund av sjukdom. Då krävs det lite extra kunskap. För att ett foder ska vara bra för ditt husdjur behöver det ha rätt sammansättning med vitaminer, mineraler och spårämnen. Alla näringsämnen ska finnas med så att det täcker djurets dagliga behov av energi. Din gnagare behöver också ett komplement att just gnaga på för att hålla tänderna slipade och friska.

 

 

Djuraffärer har de bästa alternativen

De bättre fodersorterna säljs oftast i djuraffärer. Där finns de produkter som består av råvaror av högsta kvalitet. I vanliga mataffärer är det vanligare att du stöter på foder med mindre bra ingredienser som utfyllnad för att skapa en billig produkt. Känns det svårt att hitta rätt foder för din pälsbeklädda vän? Det bästa är att prata med någon som har rätt kunskap och intresse samt sätter ditt djur i första hand. Välj en djuraffär som erbjuder professionell hjälp och rådgivning. Då kan du vara trygg i att ditt smådjur får rätt foder för sina behov och mår sitt allra bästa.

Fler nyheter