Arborist i Malmö – ett spännande yrke

02 maj 2022
patrick pettersson

editorial

Malmö är en stad med många träd, så många att det faktiskt går att hitta en trädkarta som beskriver alla träden i staden. Malmö har ju flera stora parker och man kan undra om de trädgårdsmästare som arbetat med trädplantering i parkerna har tyckt om sitt arbete. 

Det tar ju lång tid innan det går att se slutprodukten av det. Från att trädgårdsmästaren sticker ner den lilla plantan i myllan kan det ta decennier innan trädet får en tjock stam och en frodig krona. Kanske är  det spännande att planera en park, men frustrerande att vänta så länge på att se hur det blir.

Träd ska skötas om

Vill man istället arbeta med träd och direkt se resultatet av sitt slit kan man jobba med att beskära och forma träd och buskar. En del träd ska inte få breda ut sig helt vilt, utan skäras till vissa former. Andra träd måste ju ha en viss storlek. Här finns det mycket och göra. Dessutom har nog många svurit i sina trädgårdar då de har balanserat på stegar eller hängt långt över buskage för att klippa omöjliga häckar. 

Lösningen på alla problem är professionella trädarbetare, arborister. I det här yrket kan man ena dagen få rycka ut och rädda fotgängare i en yvig park från hotet av en halvt avbruten tysklönn, och nästa dag rädda en desperat husägare från ett övermäktigt trädgårdsprojekt.

image

Ett spännande yrke

Det är nog många som är tacksamma för arboristens arbete, inte minst för att arbetet är lite farligt. Det är inte vem som helst som vågar klättra högt upp i ett gammalt träd för att skära bort grenar eller kapa ner trädet i bitar så att det inte ska riskera att krossa hus eller bilar på gatorna runt omkring. Det är nog spännande att vara arborist i Malmö.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://alltomfinanser.se/

https://dina-finanser.se/

https://familje-ekonomi.se/

https://fina-finanser.se/

https://finansbloggaren.se/

https://finansbloggarna.se/

https://finanslivet.se/

https://hemmets-ekonomi.se/

https://penga-bloggen.se/

https://svensk-ekonomi.se/

https://svenska-finanser.se/

https://vår-ekonomi.se/

Fler nyheter