Balansera stressen med stillhet i sällskap av ditt flugspö köpt i Göteborg

04 juni 2021
Mikael Barani

Daggen ligger tung i gräset på morgnarna när den svala nattluften möter den gryende solens värme. Det är en härlig tid att vakna tidigt på och möta dagen samtidigt som den vaknar. Den där känslan av lugn och ensamhet som bara finns där och då… den går inte av för hackor.

Du och sjön

Det är i dessa lägen man också är glad för att man köpte flugspön i Göteborg för att kunna hinna med lite fiskande innan arbetsdagen drar igång. För är det inte så att man faktiskt kan ta med sig det mobila kontoret ut till sjön när det ändå går att arbeta lite varstans ifrån i dessa tider?

Det är trots allt en av fördelarna med detta liv som vi lever idag – det är nästan svårt att numera föreställa sig en tid innan distanskontoret var ett faktum.

Problemet är förstås om man inte kan hejda sig själv från att arbeta för mycket. För det har visat sig vara ett allt mer akut problem än att folk arbetar för lite. Det är helt enkelt svårt att sätta gränser för det privata och arbetslivet.
Det är där det är klokt att kultivera och utöva intressen som just flugfiske, eller bara att man tar vandringar ute i natursköna områden. Det är sådant som bidrar till den mentala hälsan och kroppens välbefinnande.

Känner du själv att du behöver hitta en balans i tillvaron, eller kanske bara en ny hobby, kan faktiskt just fiske vara något för dig. Det är en skön kombination av både stillsamhet och plötslig action när fisken väl nappar.

Dessutom ska man inte underskatta den där känslan av att faktiskt kunna fånga sin egen mat. Det är något som binder oss samman med våra förfäder och skapar en väldigt tillfredsställande känsla inombords – en känsla av att kunna försörja sig själv med mat.

Fler nyheter