Din kompis hade bönat och bett i flera månader. Han hade gått en termin på frisörlinjen, och var säker på att han redan samlat in tillräckligt med kunskap för att klippa din drömfrisyr, page. Du var däremot inte helt övertygad, och försökte föreslå att han väl kunde gå ett helt år innan du la det ansvaret i hans händer.

Vännen påpekade att han redan klippt flera andra av era gemensamma kompisar innan han ens började på utbildningen, och att de minsann blivit jättenöjda. Du drog handen genom ditt långa hår, och frågade dig vad som var viktigast, vänskapen eller frisyren.

 

Klipp din drömfrisyr

Till slut gav du med dig, till vännens stora lycka. Han drog fram en stol och började rada upp saxar och rakblad på köksbänken. När han svepte frisörkappan över dina axlar tänkte du att om försöket misslyckades skulle kompisen minsann vara skyldig dig en gratis fika. 

Men när kompisen började klippa imponerades du av hur professionell han verkade, och resultatet som växte fram såg faktiskt riktigt lovande ut. När vännen var klar höll han stolt upp en spegel för att du skulle kunna se håret ur alla vinklar. Wow, tänkte du, det såg precis ut som du tänkt dig.

 

För felfria resultat

Senare på eftermiddagen, när kompisen gått hem till sig och du stod framför spegeln i badrummet upptäckte du det. Det var något skevt med frisyren. Du vickade huvudet i sidled, och så insåg du vad det var. Håret var längre på ena sidan.

Men det var inte allt. Lutningen längs med sidan var brantare på den halva där håret var kortare. Blodet strömmade till ditt ansikte och du kände hur pulsen ökade. Du stegade in i sovrummet, tog upp mobilen och ringde din frisör i stockholm, Cardell, för att boka en tid. Därefter ringde du upp din kompis.