förskola

Börja förskolan i Södermalm!

Börja förskolan i Södermalm!

Först kan det vara svårt att tro det. När din lilla nyfödda ligger där på bröstet som en hjälplös liten bebis är det svårt att föreställa sig sötnosen som ett självständigt förskolebarn. Men den dagen kommer, var så säker.

Helt plötsligt står ni där framför entrén till, en för er, ny byggnad. Hand i hand, du och ditt barn. På ryggen sitter en liten ryggsäck, som gör att hen ser så stor ut. Första förskoledagen är kommen!

 

Åren går undan

Åren från nyfödd till litet barn går fort. Dagarna när man umgåtts dygnet runt med sitt barn är slut. Lite sorgligt, men också skönt. Det kan kännas befriande att få tillbaka sin egen tid och få återgå till jobbet och kollegorna.

Men det är också skönt att veta att förskolan kan ge barnet så mycket. Nya bekantskaper, social träning och massor av pedagogiska lekar och spännande upptäckter. Ja, allt detta ska en bra förskola kunna ge ditt barn.

 

 

Kolla upp förskolor på förhand

När förskolestarten närmar sig kan det kännas bra att man som förälder vet lite om den plats där ens barn ska vara. Kolla upp vilka förskolor som finns i närheten. Antingen nära hemmet eller jobbet. Då kommer både hämtningar och lämningar enklare få plats i vardagspusslet. Kika även på om de arbetar efter en pedagogik som du tycker verkar bra.

När du ringat in några bra alternativ, kan du kolla upp om det går bra att besöka dem. Då får man ofta en känsla för om du och ditt barn kommer att trivas där. När förskolan är stängd kan man även passa på att besöka gården och provleka lite. Då kommer barnet känna sig mer bekväm där när det väl är dags.Letar du efter en förskola i Södermalm? Då finns det flera alternativ att välja bland. En av dem är exempelvis Crocodill.