Dela din gåva med världen – oavsett om det är genom din gitarr eller på något annat sätt

06 maj 2021
Mikael Barani

Har du lagt ned 10 000 timmar på något? Det brukar ju vara denna siffra som slängs runt när det kommer till att bli riktigt bra på en sak. Det kan vara allt från att spela gitarr till att virka eller att stå på en scen och fånga en publiks intresse med ditt tal.

Dessvärre ser det just nu ut som om att vi kommer att ha en hel del mästare på mobiltelefonhantering i framtiden. Problemet är att detta i många fall, kanske de flesta, inte leder till något konstruktivt.

Dela din gåva!

En av de stora framtidskriser som förutspås är nämligen att vi på kort tid, en generation eller så, håller på att förvandlas till konsumenter istället för producenter. Har vi varit oroliga för reklamens påverkan på oss fram tills idag så är det troligtvis ingenting mot framtiden.

Har du förresten noterat hur lite vi diskuterar mobiltelefonberoende i det allmänna forumet numera. Får man ta på sig foliehatten beror det kanske på att många av medieplattformarna räknar med intäkterna från mobilsurfande besökare. Vem vet?

Som tur är så har vi alltid ett val. Det kan vara ansträngande att göra det valet men det är ett val. Du kan alltid lägga ifrån dig mobilen, och till exempel plocka upp gitarren för att komponera en låt. Eller bara lira lite. Kanske skriver du något, om så bara för dig själv, och plötsligt har du blivit en producent. 

Kanske blir det så bra, och känns så kul, att du väljer att lägga upp låten på nätet för någon annan att ta del av. Kanske kommer detta i sin tur att inspirera någon att själv börja lira – att bli en producent.

För i slutändan handlar detta med att vara en producent om att faktiskt utforska ditt eget potential. Vilken gåva har du fått av livet? Ta fram den – världen kommer att bli en bättre plats om du gör det.

Fler nyheter