Den intelligenta arbetsplatsen

12 juni 2020
william eriksson

Genom dagens tekniska möjligheter har mycket blivit enklare såväl i privatlivet som yrkeslivet. Idag räcker det att man kliver in genom dörren på sin arbetsplats för att man ska vara inloggad på såväl företagets wifi som intranät, och alla andra av arbetsdagens digitala verktyg som man kan tänkas behöva. Det gör att alla aspekter av arbetsdagen blir mycket enklare och man slipper mycket stress och frustration när man ska försöka komma ihåg lösenord efter exempelvis en semesterperiod.

 

Enkelhet vid presentationer

AV-teknik betyder audiovisuell teknik, och innefattar i stort sett allt som man ser och hör. Men generellt sett så tänker man på det som krävs vid möten, föreläsningar och presentationer. Det kan vara en projektor, en skärm, högtalare eller liknande. Vem minns väl inte gamla tiders långa kamp med bråkande projektorer och tv-apparater där fjärrkontrollen tappat livslusten. Med dagens teknik räcker det att man går in i ett mötesrum för att all teknik ska hitta deltagarnas digitala utrustning. Så man till och med kan sköta hela presentationen via sin egen mobil, läsplatta eller dator.

 

Hjälp med tekniken

Ett företag som arbetar med AV-teknik är kundens hjälp längs hela vägen. Man börjar med ett möte för att klarlägga vilka behov kunden har, och även presentera ytterligare möjligheter som kunden kanske inte tänkt på eller som kan uppstå i framtiden. Efter beslut från kunden sker en installation av den önskade tekniken, och en genomgång så kunden vet hur den ska skötas. AV-installatören kommer sedan löpande ha kontakt med kunden för att se att allt fungerar och även göra korrigeringar eller reparationer, om behov skulle uppstå. Det innebär även att man kan lägga till eller dra ifrån något om man önskar, och att man kan få del av ny teknik när den introduceras på marknaden. Kunden får på det sättet en AV-teknik som alltid är modern och fullt fungerande.

Fler nyheter