Det är klokt att göra lite efterforskning innan man tar ett lån

15 mars 2022
Cecilia Olsson

editorial

Det är aldrig en god idé att ta ett lån om det finns möjlighet att spara eller tjäna ihop pengarna istället och det är absolut inte smart att ta ett lån bara för att få leva lite lyxigt en stund. När man tar ett lån är det bäst att ha en tydlig plan gällande vad pengarna ska gå till samt att aldrig låna mer än vad som faktiskt behövs.

Ett lån kommer med ränta och avgifter vilket innebär att man alltid får betala mer pengar än vad man får ut vid lånetillfället. Därför bör lån endast tas när de används till en investering av något slag eller då man är i akut behov av pengar och det inte finns någon bättre lösning.

En god investering kräver planering 

Att renovera sitt hus kan till exempel vara en investering om renoveringen kommer att leda till ett kraftigt ökat värde på bostaden. Det gäller dock att noggrant räkna på hur mycket renoveringen samt ett eventuellt lån kommer att kosta. Om värdeökningen inte tros bli högre än kostnaden för materialet, arbetet och lånet så är det inte en speciellt bra investering. 

lån

Förutom att det kan behövas pengar till en renovering så kan det också behövas ett lån till väldigt många andra saker. Oavsett vad pengarna ska gå till så bör man jämföra olika lånealternativ för att hitta det bästa man kan få.

Få hjälp att hitta det bästa lånet

Nackdelen om man kontaktar flera olika banker och långivare är att kreditvärdigheten kan försämras om det tas många kreditupplysningar under kort tid. Därför kan det vara bra att använda sig av en jämförelsetjänst där man kan få olika lånealternativ på en och samma kreditupplysning. Hos swiftbanker.se matchar de kunderna med ett lån som de anser passar bäst. Utifrån uppgifterna man fyller i får man två förslag och väljer själv om man vill ansöka eller inte. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://bil-bloggar.se/

https://bil-blogg.se/

https://bilnews.se/

https://bilarochcamping.se/

https://bilnewz.se/

https://bilpower.se/

https://bilutflykter.se/

https://dinnyabil.se/

https://dintrafik.se/

https://motorochteknik.se/

https://nyttombilar.se/

https://vimedbil.se/

Fler nyheter