Driv dina intressen med ett 6v batteri

22 september 2020
Mikael Barani

Det senaste halvåret har sannerligen varit ett tillfälle för många av oss att fördjupa oss i våra intressen. I och med att vi har arbetat hemifrån eller kanske varit permitterade har vi plötsligt upptäckt att vi har fått mer tid i tillvaron till annat än att få det berömda livspusslet att gå ihop.
Istället har vi kunnat fokusera mer på våra familjer och, som sagt, på våra intressen.

Visa din karaktär genom dina specialintressen!

Äntligen har vi kunnat organisera tillvaron lite mer och kanske uppdatera vissa saker. Till exempel genom att köpa ett nytt 6v batteri till den där modelljärnvägen som vi har byggt på så länge. Det känns faktiskt oväntat tillfredsställande att damma av den lilla världen där i källaren,  det där landskapet som har legat där som ett dåligt samvete och bara tagit upp plats.
Istället har vi åter kunnat upptäcka den glädje och det lilla äventyr som modellvärlden erbjuder.

För det är lätt att glömma bort att det är viktigt med projekt. Även om omvärlden anser att vi är lite underliga och kanske till och med konstiga så gäller det att vi själva respekterar de saker som ger vår tillvaro mening. För om vi inte har meningsfullhet i våra liv så hamnar vi lätt i en trist och grå tillvaro. Plötsligt så blir vi sura vilket lätt smittar av sig på dem som vi har omkring oss.
Det är ett sätt att sakta men säkert tappa gnistan här i livet och bara harva på i väntan på arbetsdagens slut, helgen, pensionen och så vidare.

Så kom ihåg att respektera dina kanske lite kufiska och nördiga sidor. För de är dessa som är ett uttryck för din individualism och alltså det som gör dig till just dig. Det finns trots allt visdom i orden: ”Var dig själv – alla andra är redan tagna.”

Fler nyheter