En guide till gasspisar

06 februari 2023
Staffan Ehrlin

editorial

En guide till gasspisar

Är du redo att ta dina kulinariska färdigheter till nästa nivå? Om du är en blivande kock som vill göra övergången från nybörjare inom hemlagad mat till professionell kock är det dags att uppgradera din matlagningsutrustning! En av de mest väsentliga utrustningsdelarna för varje hemlagat kök är en fast gasolkök. Den hjälper dig inte bara att tillaga måltider av restaurangkvalitet snabbt och bekvämt, utan kan också spara pengar i det långa loppet också. I den här guiden ger vi dig allt du behöver veta om gasspisar så att du kan vara säker på att välja en som uppfyller alla dina matlagningsbehov!

Vi börjar med att diskutera de olika typerna av gasspisar som finns tillgängliga och vad de har att erbjuda. Det finns tre huvudkategorier av gasspisar: konvektion, infraröd och strålande. Konvektionsgasspisar använder en fläkt för att cirkulera varm luft i hela matlagningskammaren för jämn värmefördelning. Infraröda gasspisar förlitar sig på infraröd strålning för att tillaga maten effektivare vid högre temperaturer. Slutligen använder gasspisar med strålningsvärme en kombination av direkt värme från lågan och strålningsvärme från väggarna i kokrummet för jämn uppvärmning.

Gasservice stockholm

Alltid viktigt med en bra leverantör

Därefter går vi igenom några viktiga funktioner som du bör tänka på när du väljer en gasspis. Tänk först på dina matlagningsbehov och utrymmeskrav. Om du planerar att använda den för många stora grytor och stekpannor bör du välja en modell med större kokrum. För mindre familjer eller de som inte behöver mycket eldkraft kan du välja en kompakt modell med färre brännare. Var också uppmärksam på temperaturkontrollinställningarna på spisens rattar så att du enkelt kan justera dem.

När det är dags att serva din spis, antingen för att reparera eller för att byta ut, är det viktigt att välja en leverantör med erfarenhet och gott rykte. Gasservice i Stockholm är ett sådant företag och ett som vi verkligen rekommenderar. Du hittar dem på https://gasservice.nu/ 

Fler nyheter