En kul tur som kan sluta med protetik i Stockholm

02 augusti 2021
Mikael Barani

Att tekniken har rusat ifrån mänskligheten blir ibland smärtsamt uppenbart. Som nu när de elektriska sparkcyklarna har gjort sitt intåg på bred front. Sparkcyklarna, även kallade el-scootrar, har förvisso gjort att vi tar oss fram snabbare i vardagen – men de har även ett pris.
För när det går fort är det inte alltid man tänker på att ta hänsyn till omgivningarna – eller till sig själv. Därför ser vi nu antalet olyckor relaterade till sparkcyklarna öka.

Var rädd om dig i farten

Det är garanterat en och annan som har fått uppsöka vården för att få hjälp med protetik i Stockholm på grund av ett oväntat möte med asfalten. 
Det är naturligtvis inte någon vacker bild att måla upp för sitt inre, hur en sådan olycka kan se ut. Just därför är det så viktigt att man faktiskt lär sig att hantera dessa sparkcyklar, även om de känns rätt oskyldiga på ytan.

För precis som med alla fordon gäller det att ha pejl på vad som sker runtomkring en. Det är lätt hänt att man zoomar ut när man glider fram och inte alls tänker på människor som plötsligt kan dyka upp eller att underlaget kan vara ojämnt.
Vips så är olyckan framme. Det kan som sagt bli en riktigt obehaglig upplevelse.

Framför allt är det knäna som tar stryk om man flyger ned i asfalten i hög fart. Kanske kan det därför vara en god idé att faktiskt ha på sig knäskydd när man är ute och åker?
Det många inte tänker på är nämligen att sparkarna körs på trottoarer och andra ytor där gångtrafikanter ofta är i rörelse. Det är rätt stort skillnad mot många andra fordon i vår vardag. 

Här kommer olyckan många gånger som ett brev på posten och det gäller som sagt att vara uppmärksam med allt som sker runtomkring en.
Att åka på dessa sparkcyklar är trots allt både en lyx och ett ansvar – hur tråkigt det än må låta.

Fler nyheter