En paketvåg besparar företaget onödiga utgifter och krångel

15 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

En paketvåg är en riktigt god investering om man vill underlätta varje gång man ska skicka ett paket. För att undvika tilläggsavgifter är det viktigt att varje försändelse har tillräckligt med porto. Vissa löser det genom att använda sig av lite extra porto, men det är inte speciellt smart ur ekonomisk synpunkt. Det allra bästa är att väga paketet man ska skicka och betala därefter. 

Många bäckar små..

Idag är det väldigt smidigt att beställa frakt av paket online istället för att behöva göra det på ett postkontor eller postombud, det kan man spara mycket tid på. Ofta har man ett intervall att välja på när man ska beställa frakt av ett paket. När det handlar om lite mindre paket kan det till exempel ligga på max 1, 2, 3 eller 5 kilo och så vidare. Är man osäker på vad ett paket väger så är det lätt att man tar det säkra före det osäkra och till exempel beställer frakt på 5 kilo till ett paket som egentligen bara väger 2 kilo, det kan göra stor skillnad på priset. 

image

Gäller det ett företag som ofta skickar paket och ständigt betalar för mycket frakt så kan det hamna på relativt höga summor under en månad, som man hade kunnat spara in. Med en paketvåg kan man alltid säkerställa att man betalar rätt frakt för varje paket man skickar. En paketvåg är lätt att använda och vissa kan även användas till att väga brev och andra saker. 

Paketvågar för små och stora paket

Hos Vågexperten hittar man allt från paketvågar som kan väga lätta paket och brev till paketvågar som kan väga stora paket på uppåt 600 kilo. Paketvågarna hos Vågexperten garanterar en noggrann mätning av paket och det finns till exempel de med extra display som gör att man enkelt kan läsa resultatet trots att det står ett stort paket på vågen.

Fler nyheter