Fly från regn och rusk till fantastiska Tunisien

11 september 2019
Lily Hansen
Fly från regn och rusk till fantastiska Tunisien

Kanske blev sommarsemestern en besvikelse. Alla dessa förväntningar som byggs upp och en känsla av att man måste njuta av varje sekund oavsett vad som händer. Då är det utan tvekan dags att få en riktig semester med en genuin semesterkänsla med solen i ansiktet. Byt ut den trista grå vardagen med alla dess måsten och uppdrag. Byt den  mot underbara stränder, kristallklart vatten, god mat och spännande historiska platser. Glöm den trista sommarsemestern och dra iväg när alla andra jobbar! Ta med hela familjen, partnern eller bästa vännen på en härlig solsemester!

 

 

En lång rad av sevärdheter väntar

 

Att googla på Tunisien resor ger rysningar längs ryggraden. Tunisien har 10 miljoner invånare vars officiella språk är arabiska, men franska pratas också nästan överallt. Tunisien har en rad fantastiska sevärdheter. I Tunis gamla stadsdel Medinan kan man se palats, Zitounanmoskéb och minareter. Tunis har även ett av världens största arkeologiska muséer, nämligen Bardommuséet. Där ryms saker från antiken, den islamiska konsten och forntiden. Listan över fantastiska upplevelser kan göras lång! Matkulturen liknar Marockos matkultur på många sätt och innehåller härligt kryddiga och färgstarka rätter. Couscous sägs vara Tunisiens nationalrätt och den kan man få i många olika varianter men prova gärna couscous med lammkött.

 

Det finns hotell för alla

 

Fly från Sveriges regn och rusk till en drömtillvaro! Det finns hotell med barn och deras aktiviteter såsom vattenland och dylikt i fokus. Det finns även barnfria hotell där god komfort, mat och en härlig stämning är viktigast. Givetvis finns det även hotell som går under kategorin “Lyx”. Där finns tillgång till det lilla extra bland annat spa, hög kvalitet och service. Här finns också många fina golfbanor i ett härligt klimat. En golfsemester i Tunisien är ett väldigt  prisvärt alternativ kring medelhavet. Tunisien kan helt enkelt erbjuda något för alla!

 

Fler nyheter