Gasol kan vara till stor nytta på arbetsplatsen

23 augusti 2021
Cecilia Olsson

Gasol är ett bränsle som med fördel kan användas både på arbetsplatsen och i hemmet. En bransch där det finns flera olika användningsområden för gasol är byggbranschen. Gasol erbjuder obegränsad tillgång till uppvärmning utan att man behöver använda sig av el. Värmen kan bland annat användas för marktining, asfaltering och andra uppvärmningsbehov på byggarbetsplatsen.

Några av de områden där gasol gör nytta i byggbranschen

En gasoldriven byggvärmare är något som är väldigt användbart inom byggbranschen eftersom de ger värme på ett mobilt, snabbt och användarvänligt sätt. De kan användas till att värma upp en specifik yta eller ett helt utrymme. För att till exempel kunna gräva eller serva underjordiska installationer såsom kablar eller tankar när marken är frusen så kan man använda marktiningsaggregat. Genom att använda gasol till marktining säkerställer man smidig uppvärmning. Det kan även vara effektivt att använda gasol vid svetsning. 

För att försegla tak använder takläggare en direkt flambrännare som är mycket effektiv tack vare att det höga energiinnehållet i gasolen omedelbart omvandlas till värme över ytan som behandlas. Det är dessutom lätt att justera flamman efter värmebehovet. Vid asfaltering behövs asfaltsverk för att man ska kunna arbeta snabbt och effektivt. Genom att driva dessa med gasol kan man minska utsläppen och öppna upp för grönare produkter. Det är dessutom väldigt effektivt och lätt att använda. 

Företag som erbjuder hög gaskvalitet och exakt påfyllning

Primagaz är ett företag som erbjuder gasol av hög kvalitet som är mycket användbar och effektiv på arbetsplatsen. De har gasolflaskor till företag i flera olika storlekar som man tryggt och enkelt kan beställa online. Som företagskund hos Primagaz kan man förvänta sig en mycket hög leveranssäkerhet. De täcker hela Sverige och levererar gasolflaskorna till rätt plats i rätt tid. Primagaz hjälper nya kunder med installationen och ser till att de snabbt kommer igång.

 

Fler nyheter