Gör hallen extra välkomnande med fin belysning och vacker väggdekor

18 januari 2021
Cecilia Olsson

Hallen är det första dina gäster möts av då de stiger i in ditt hem. Vill du att hemmet ska upplevas som inbjudande, välordnat och snyggt kan det därför vara klokt att lägga lite energi på inredningen i just hallen. För att göra den välkomnade kan man arbeta med ljus, färger och funktionella möbler samt inte glömma bort att dekorera utrymmet på ett sätt som speglar den känsla man vill uppnå i bostaden.

Släpp in ljuset i hallen

Belysning är viktigt för att hallen ska kännas inbjudande. Ett mörkt och trångt utrymme känns inte speciellt välkomnande och kan dessutom ställa till besvär när man ska av och på med skor och ytterkläder.

Tillräckligt med lampor är därför viktigt, minst en taklampa som ger bra allmänbelysning kompletterat med en bordslampa på en möbel samt en fin golvlampa kan göra att hallen känns både ombonad och ljus. 

Välj möbler med funktion

Det är också viktigt att inreda med möbler som har plats för familjens och gästers ytterkläder. Finns det många skor i hushållet kan det vara smart att inreda med en möbel som har plats för dem. Det är också trevligt med en yta där man kan sitta ner för att ta på sig skorna samt en byrå eller likande för att kunna lägga ifrån sig nycklar och dylikt när man kommer innanför dörren. Antalet möbler man kan ta in beror dock på hur mycket plats det finns i hallen, det är viktigt att det inte känns för trångt.

Inred hallen med det lilla extra

För att verkligen få sina gäster att känna sig välkomna kan man använda sig av väggdekor. En text som välkomnar gästerna med några väl valda ord eller ett vackert motiv är väldigt dekorativt och kan göra mycket för utrymmet. Hos Sohu-shop hittar man väggdekor av hög kvalitet som kan anpassas utefter stil och behov.

Fler nyheter