Här skapas framtidens mekaniker

29 juni 2020
Lily Hansen

Att meka med mopeden är ett stort intresse för många tonåriga killar och tjejer. Kanske inte minst på landsbygden där mopeden innebär direkt självständighet från skjuts från föräldrar och obefintlig kollektivtrafik. Det är en svårslagen känsla för många 15-åringar att sätta sig på en moped man har helt eller delvis byggt ihop själv. Det är dessutom i verkstaden med just mopeden som idén till framtida bilmekaniker kläcks. Det är ju dessutom någonting den här världen behöver. Duktiga mekaniker som kan fixa bilar och mopeder åt stadsbor som knappt sett en skruvmejsel på bild ens.  

 

Köp billigt och sälj dyrt 

För alla mopedintresserade hobbymekaniker, och såklart för alla professionella sådana, är man helt beroende av billiga mopeddelar. Man kanske bygger en moped från början till slut. Förutom känslan av att köra sin egenbyggda moped kan det ju även finnas pengar att tjäna. Att köpa billiga mopeddelar, meka ihop en moped och sälja den vidare kan vara en ordentlig kassako. Åtminstone i de relativa finansiella termer som existerar för en tonåring som bor hemma och pysslar i föräldrarnas garage. Dessutom håller mopedfixandet din ungdom borta från gator och droger – tänk på det föräldrar. 

 

 

Billiga reservdelar är helt avgörande 

Men mopeder är förstås, precis som mycket annat, bräckliga och kan gå sönder om olyckan är framme. Då vill man inte bli ruinerad bara för att man behöver byta ut en cylinder eller ett däck. Billiga mopeddelar är helt avgörande för att friheten man får med sin moped inte ska låsas in i verkstaden och rosta tillsammans med mopeden. Borde inte detsamma gälla för att smycka sin moped? Coola och iögonfallande LED-ljus kan piffa upp vilken moped som helst, även om den råkar ha samma ålder som dig. Men frågan är till vilket pris? Nog ska man väl få imponera på grannar och klasskamrater utan att behöva offra hela bensinbudgeten.

Fler nyheter