Bilverkstad

Hitta en bilverkstad i Järna

Servicen på bilen fyller en viktig funktion och ska göras enligt anvisningarna i serviceboken. Utebliven service leder till onödigt slitage på bilen och att brister inte upptäcks i tid. Det leder många gånger till ökade kostnader i form av dyra reparationer. 

Service som inte utförs i tid eller uteblir helt sänker också bilens värde och det kan bli svårt att få ett bra pris vid en eventuell försäljning. Dessutom påverkas försäkringen och i vissa fall upphör den att gälla helt.

Hur bilen ska servas beror på bilmärke, modell och årsmodell, men också på hur mycket bilen har körts. I serviceboken som hör till bilen står det när den ska servas. Nyare bilar har ett inbyggt system som via instrumentpanelen talar om när de ska servas. Men det är ändå viktigt att inte bara gå efter miltalet och serviceboken när det gäller vissa saker. Alla motorer och bilar mår nämligen bra av att byta olja en gång om året.

 

 

Gäller försäkring på annat än märkesverkstäder?

För att få bästa möjliga service på sin bil gäller det att välja rätt bilverkstad. En erfaren mekaniker vet vilken slags service olika bilmärken och modeller behöver och vid vilka tidpunkter. Men priserna mellan de olika verkstäderna kan variera så det kan vara bra att först göra lite research. 

Ofta kan man hitta prislistor och erbjudande på de olika bilverkstädernas hemsidor. Men en seriös bilverkstad, som en bilverkstad i Järna, talar alltid om vad det kommer att kosta innan de utför servicen eller reparationen. Läs mer här: https://www.swardbil.se/.

Ofta är märkesverkstäderna dyrare än de mindre oberoende bilverkstäderna. Man behöver inte lämna sin bil till en märkesverkstad bara för att man har ett visst märke. Vilken verkstad man väljer påverkar inte försäkringen. När man lämnar in bilen ska man även lämna sina kontaktuppgifter om exempelvis ytterligare fel upptäcks.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *