Kamerastativ

Hitta rätt kamerastativ för dig

Ett kamerastativ erbjuder ett ypperligt stöd då du vill ta riktigt fina bilder. Oavsett om du föredrar att använda mobilen, surfplattan, systemkameran eller digitalkameran så finns det garanterat ett stativ som passar. Med stativ kan du dessutom filma i rörelse utan att filmen blir skakig, något som gör den så mycket trevligare att titta på. 

Tripods erbjuder alltid perfekt vinkel

Många stativ är så kallade tripods, vilket innebär att de har tre ben. Det är till stor fördel eftersom stativet blir väldigt stabilt och med justerbara ben går det att få perfekt vinkel även på ojämnt underlag. Oftast går det dessutom att höja och sänka stativet, återigen en bra egenskap för att du ska kunna få den perfekta vinkeln på samtliga bilder. 

GorillaPod erbjuder extrem flexibilitet

Med en så kallad GorillaPod får du ett mycket flexibelt stativ som erbjuder fantastiska möjligheter då det handlar om vinklar. Det går nämligen att fästa stativet runt exempelvis en gren, ett styre eller ett handtag, något som öppnar upp för bilder och filmer med intressanta och snygga vinklar.

Den går såklart även att använda som ett ”vanligt” stativ genom att placera det på marken eller i en hylla (något som är möjligt tack vare stativet inte tar upp speciellt mycket plats och är extremt flexibelt).

Vilket stativ passar bäst?

Vilket stativ man bör välja handlar om de behov som finns. Vill du att stativet ska vara lätt att ta med överallt så kan GorillaPod vara ett mycket bra alternativ eftersom de är lätta och relativt små. Vill du filma eller ta bilder med vid vinkel så kan en klassisk tripod med justerbara ben vara produkten för dig. Ska det fotograferas panoramabilder eller filmas så är det bra att ha ett stativ med kulhuvud så att rörelserna blir mjuka och följsamma. 

Du hittar kamerastativ för alla tillfällen och smaker hos Coolpriser

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *