låssmed stockholm

Låssmed i Stockholm

Det finns flera anledningar till att man kan behöva använda sig av en låssmed. Kanske har man låst sig ute, tappat nyckeln eller så har låset gått sönder. Eller så har man precis flyttat till en ny bostad och vill uppgradera och byta ytterdörrens lås. Oavsett vilket gäller det att få tag i rätt låssmed.

Tyvärr finns det en hel del oseriösa låssmeder som tar hutlöst mycket betalt utan att göra ett korrekt arbete, och det ofta utan kvitto. Eftersom man många gånger behöver hjälp akut är det lätt att man slarvar och kontaktar första bästa låssmed man får upp då man googlar. Bättre är att fråga grannen om de vet en seriös och bra låssmed, eller att lägga lite mer tid på sin research på nätet.

 

Saker att tänka på då man väljer låssmed

När man väljer låssmed är det ofta en stor fördel att ta någon med en fast företagsadress i det område som man själv bor i. Detta eftersom låssmeden tar betalt per arbetad timme och man även får betala för restiden. En låssmed med en fast företagsadress, som man även kan besöka, indikerar ett seriöst företag. Men en riktig låssmed ska även vara medlem i Sveriges lås- och säkerhetsleverantörers riksförbund. På deras hemsida kan man kontrollera detta enkelt genom att söka på ort och företagsnamn. Där kan man även få förslag på olika låssmeder som exempelvis lasman.se.

 

Vad kostar det att anlita en låssmed?

Att anlita en låssmed akut är ofta dyrare, i alla fall om man behöver hjälp mitt i natten eller på helgen. En låssmed ska kunna berätta vad det kommer att kosta innan arbetet påbörjas. Man ska heller aldrig betala kontant utan med kort eller mot faktura. Självklart ska man få ett ordentligt kvitto där både företagsnamn och organisationsnummer finns med, och där det står vad som har gjorts. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *