Levande musik är svårslaget

15 augusti 2019
william eriksson
Levande musik är svårslaget

En fest utan en trubadur är egentligen ingen riktig fest. En spelman som bjuder på toner av det dansanta 40- eller 50-talet kan t.o.m. få de allra mest stelbenta att svinga sig i kristallkronorna frampå kvällskvisten. Trubadurer är mycket skickliga musiker, ofta med en väldigt bred repertoar och en härlig förmåga att ge folkkära låtar och visor egna tolkningar. Dessutom har många trubadurer stenkoll på låtar från de gamla goda tiderna, de där låtarna som inte bara får det att spritta lite extra i dansnerven, utan som också plockar fram kära minnen och gör dem levande igen.

 

Extra festligt med trubadur

En trubadur är ett perfekt val av underhållning för många olika slags tillställningar. Stundar det en fest för guldbröllopsdagen eller kanske ett hejdundrande 70-årskalas? Då är en skicklig trubadur precis vad som behövs! Eller varför inte anlita ett riktigt proffs för att hålla i allsången på årets kräftskiva eller till midsommarfesten? Med en riktig spelman blir kvällen utan tvekan extra minnesvärd. 

Trots att musiken, som mycket annat, blir allt mer digitaliserad är det lyckligtvis fortfarande möjligt att hitta en äkta, traditionell musikant. Bor du i Stockholmsområdet hittar du t.ex. en duktig trubadur i Järfälla, om du kikar in på http://perspeleman.se/. Håller du till någon annanstans i landet är en skicklig spelman bara en sökning på nätet bort. 

 

 

Vad önskas av trubaduren?

Det spelar ingen roll om du vill anlita en trubadur till en liten och familjär sammankomst, eller till ett riktigt dunderkalas med många gäster – en professionell spelman kan erbjuda 

upplägg och ljudanläggning anpassade efter olika behov. Glöm inte att informera trubaduren om storlek på lokal, antal gäster, om festen ska hållas inom- eller utomhus samt andra önskemål du kan tänkas ha. Ju mer och tydligare information, desto större chans att upplevelsen blir precis så som du önskar.

Fler nyheter