Mopedbilar från Aixam

15 september 2020
patrick pettersson

Epa-traktor är en ombyggd bil som får köras från det att man fyller sexton år. Det är en fordonstyp som har funnits i väldigt många år, men kanske mest varit vanlig bland tonåringar på mindre orter eller på landsbygden. 

På senare år har det kommit nya fordon som redan från fabriken fyller samma funktion och krav som epa-traktorer. Så istället för att själv börja bygga om en äldre bil så kan man enkelt köpa en istället. Och därmed även få glädjen och nyttan av en helt ny bil att köra omkring med. 

 

En utökad målgrupp

Från att ha varit ett fordon som nästan genomgående användes av tonåringar så är det idag många vuxna som också ser nyttan med en aixam mopedbil. Det kan bero på att man inte har körkort för bil eller att man inte har större behov än vad mopedbilen kan fylla. Kanske bor man mitt i en stad eller har det man behöver endast en kort bit från hemmet. Dagens mopedbilar är också så snygga att ingen samhällsgrupp av status väljer bort dem.

Fördelen med en mopedbil, eller epa-traktor, är att man kan köra den under hela årets väderlekar och vägförhållanden. När man helst undviker att köra en moped på halt underlag, eller om det blåser och regnar mycket, så sitter man säkert och skyddat i mopedbilen. 

 

 

Modell efter behov

När det gäller epa-traktorer så kan alla bilar byggas om för att passa in i kriterierna. Men även om man väljer de nytillverkade mopedbilarna så finns en stor variation i fordon. Man kan välja mellan ett flertal olika storlekar, modeller och färger. Allt efter eget tycke och smak.

Men man kan även välja modeller som har ökad lagringsyta genom ett flak eller ett skåp. Därmed blir det ett fordon som man kan nyttja såväl privat som inom ett flertal yrkesområden.

Fler nyheter