När du köper ett sidohängt fönster

25 februari 2021
william eriksson

För en klassisk och vacker fasad vill du givetvis ha rätt typ av fönster på ditt hus. Moderna fönster med treglas och rätt uv-skydd, men du vill att de ska passa in i husets stil också. Har du ett äldre hus kan det vara charmigare att hålla stilen och inte bryta den för mycket, då är det mest troligt sidohängda fönster du vill köpa.

Modernare hus har ofta stora, enkla fönster som är i en del och öppnas nertill. För en mer klassisk stil och en mer romantisk känsla vill du alltså hellre köpa sidohängda fönster. Dessa fönster öppnas som namnet säger åt sidan, istället för nedtill, och är ofta tvådelade. Vad är väl mer romantiskt än att öppna upp ett tvådelat fönster och kika ut?

 

Sidohängda fönster med rätt mått 

Givetvis går det utmärkt att beställa fönster online idag, kolla t ex in utbudet som du hittar här https://klarfonster.se/fonster/sidohangda-fonster. Och när du är ute efter ett fönster sidohängt finns det flera olika standardmodeller att välja mellan. Hittar du färdiga fönster som passar måtten i dina karmar, eller behöver du anpassa? 

 

 

Bor du i ett äldre hus så är måtten på dina fönster knappast standardiserade i enlighet med dagens fönsterkarmar. Det innebär att du med fördel bör anlita en hantverkare, typ snickare, som hjälper dig att montera fönstren på bästa möjliga sätt. Här kan det handla om att ta upp något större hål i fasaden, alternativt bygga på med mer foder runt karmarna.

 

Standardmått och riktigt bra kvalitet online

Idag går det att få tag på fönster av riktigt bra kvalitet online. Med de transportsystem som finns har du dem dessutom riktigt snabbt hemma på tomten för montering. Var noga med att dubbel- och kanske trippelkolla alla mått så att det verkligen blir rätt. Lycka till med dina nya fönster!

Fler nyheter