När livet ändras

23 april 2020
patrick pettersson
När livet ändras

Ibland kan en förändring i boendeförhållandena ske plötsligt. Det kan bero på ett renoveringsbehov, ett flytt av arbetsort, en separation eller något liknande. Kanske måste man lämna en bostad man hyrt omöblerad och hamnar istället i en bostad där möblerna ingår. Vid dessa tillfällen, och andra liknande, kan behovet uppstå av en förvaringsmöjlighet av de möbler och övrigt bohag som man inte får plats med. Det kan röra sig om några veckor eller månader. Men det kan även röra sig om ett år eller mer. Då är magasinering en lösning som kan kännas trygg och där man kan vara säker på att man under en längre tid kan ha den förvaring som man behöver.

 

Lagerhotell i verkligheten

Inom den digitala världen är lagerhotell ett känt faktum, men denna lösning finns även i verklighetens magasinering. Storage i Uppsala har lager i olika storlekar och höjder, för alla de behov som kunden kan tänkas ha, med vissa undantag som levande djur, brandfarligt eller explosivt gods, matvaror med mera. Kanske är det inte heller en perfekt förvaring för mycket stöldbegärligt gods som receptbelagda mediciner, pengar eller värdesaker.

 

 

Värde och minnen

En annan vanlig anledning till att man nyttjar magasinering är då dödsbon ska utredas. Bostaden kan vara uppsagd, eller såld, men dödsboet har ännu inte retts ut eller arvingar bestämt sig för vad som ska sparas och hur det ska fördelas. Det är en process som kan ta mycket lång tid och därmed uppstår ett behov av en lagringsyta som inte har en begränsning i tid för nyttjande. Företag som tillhandahåller magasinering ser kunder från alla samhällsgrupper och ingen är mer viktig eller annorlunda än den andra. Vad som är värdefullt pengamässigt eller minnesmässigt, är det endast kunden själv som bestämmer. När det kommer till hyra för magasineringen, så brukar den hålla ett marknadsmässigt och jämförelsevis rimligt pris.

Fler nyheter