Njutelse från, och vid, havet

14 mars 2020
Mikael Barani
Njutelse från, och vid, havet

Nu börjar den tidiga vårens att göra sig påmind med det där speciella ljuset som endast endast finns såhär års. Säkerligen finns det en vetenskaplig förklaring till det hela, men visst är det mysigt att låta fantasin löpa och leva i tanken att det är någon form av magi som skapar detta sken.
Det är i varje fall så det känns när man vandrar i skogen eller vid havet och låter den friska luften fylla lungorna med vitalitet. Okej det blåser en hel del såhär års, men det är samtidigt en vind som för löfte om nytt liv med sig. Om några månader kommer det att börja bli riktigt varmt och träd och växter går i grönt och alla de andra av vårens färger.

Det är också på våren som havet smakar som bäst. Det är lite av en sweet-spot där krispig kyla möter varma färger. Något i den kontrasten får fisk och skaldjur att smaka lite godare, vilket man kan uppleva på Röken by Sonesson. Att till lunchen blicka ut över den simrishamnska delen av Östersjön och njuta av laxpudding är något av en vardagslyx – en som alla borde unna sig.

Faller smakerna verkligen på läppen så ställer restaurangen även upp med catering i Simrishamn. På så sätt kan man njuta av havets goda, signerat Sonesson, på festligheter eller vid företagsevent.

Så passa på nu att njuta av solen under dessa dagar när våren gör sina tidiga turer genom vardagen. Det kommer säkerligen att komma några små vintersmockor till innan det verkligen blir vår – så det gäller att passa på att ta tillvara på dessa dagar. 
Varför inte packa ned lite matsäck, något varmt att dricka och ge sig av ut med familjen?
Kanske har ni fått lite extra tid tillsammans nu under dessa virustider. Då är skogen ett trevligt, och tryggt, ställe att vistas i.

Fler nyheter