Planera badrummet väl och ta hjälp med vattentjänster vid renovering

27 november 2020
Cecilia Olsson

Ett välplanerat badrum blir ofta smidigare att använda samt lättare att underhålla. Har det blivit dags att uppdatera badrummet eller kanske bygga nytt så gör man klokast i att tänka igenom vad som behövs samt hur det ska genomföras. Trots att många badrum i stort sett innehåller samma saker så finns det detaljer som gör skillnaden mellan ett trevligt och välplanerat badrum och ett som endast har utrustningen.

Montera inredningen på väggen

Något som kan göra väldigt stor skillnad i ett badrum är om du väljer vägghängd toalett samt förvaring som du fäster på väggen istället för att de står på golvet. Det gör badrummet lättare att städa eftersom du slipper trånga ytor där det är svårt att komma åt. Fristående tvättställ är svårare att städa än de som är infällda i bänkytan eller kommoden. Kommoder döljer även vattenlås och rör, vilket är både snyggare och lättare att städa, samtidigt som de erbjuder förvaring.

Se till att ha tillräckligt med förvaring

Det är alltid bra att ha extra handdukar och toarullar lättillgängligt inne i badrummet. Även hygienartiklar, skönhetsprodukter och liknande kan vara bekvämt att ha nära till hands, se därför till att det finns gott om förvaring, gärna med dörrar så att sakerna kan döljas för att undvika ett rörigt intryck. 

Undvik att själv göra installationer i våtutrymmen

Då saker ska installeras i våtutrymmen så är det alltid bäst att ta professionell hjälp för att inte riskera en felinstallation som kan leda till fuktskador och dylikt. På https://www.bengtssonab.se/vatten–avlopp hittar du en firma som utför alla typer av vattentjänster såsom nyinstallationer, renoveringar och underhåll. De kan till exempel hjälpa till med installation av blandare, toalettstol, handfat, badkar, dusch, duschkabin med mera.

Bröderna Bengtssons Rör AB är en professionell VVS-firma på Gotland som kan allt från avlopp, wc och badrum till värmeanläggningar, pelletsbrännare, pumpar och radiatorer.

Fler nyheter