Polermedel för glänsande effekt

21 september 2020
william eriksson
Polermedel för glänsande effekt

Om man vill ha sin bil skinande blank räcker det sällan enbart med en biltvätt. Nej sättet som man får det bästa resultatet på är genom polering. Det vill säga ett längre gnuggande eller gnidande av den yta som man vill ska glänsa.

Men att stå och gnida en hel bil tills den glänser tar tid. Och dessutom är det inte så stora delar av bilens yta som gör att man hamnar i en hälsosam arbetsposition. Rygg, axlar, nacke och armar börjar mycket snart värka och då kan orken och lusten att fortsätta snabbt tryta.

 

Procedur i två steg

A och O när man ska rengöra en bil med något som ska dras mot ytan är att det ska vara helt rena ytor. Åtminstone ska det inte finnas något grus, sand eller liknande som kan repa ytan. Därför ser man alltid till att ordentligt spola av en bil innan man börjar en rengöring med svamp. Och tappar man en svamp på marken så ska den alltid åka raka vägen i soporna. Det kan kännas som ett dyrt slöseri men inget mot vad en repad bil kostar. 

När rengöringen är ordentligt utförd går man sedan vidare till poleringen. Eftersom en glansig yta aldrig är en våt yta så ska bilen arbetas torr först. Det kan ske genom att den får stå och torka eller att man torkar av den själv.

 

 

Den största glansen

För att få en glänsande bil behövs det egentligen bara ett mekaniskt gnidande. Men om man vill få en mer bestående glans som samtidigt skyddar lacken så ska man använda ett polermedel.

Polermedlet har även fler fördelar som man kan dra nytta av. Små repor eller flagor av färg kan bli mer eller mindre osynliga med hjälp av ett bra medel, även om inte medlet i sig innehåller någon färg för ändamålet.

Fler nyheter