Regler och information när du ska bygga attefallshus

27 maj 2020
admin

Med ett attefallshus på tomten får man genast många möjligheter. Ett attefallshus kan användas till såväl övernattande gäster, till tonåringen som vill bo lite för sig själv och ha en egen lya eller för den som kanske startat ett nytt företag och behöver ha en avskild del där den sitter och jobbar. Sean den första mars i år får man dessutom bygga upp till 30 kvadratmeter utan bygglov, tidigare var det 25 kvadratmeter.

Dock kan det i vissa fall behövas bygglov ändå och det är viktigt att ta reda på vad som gäller i just ditt område innan du börjar bygga på tomten. Om man chansar och bygger och det skulle visa sig att man behöver bygglov kan det hända att man inte bara behöver skicka in en ansökan i efterhand utan även får betala ett vite. Skulle bygglovet inte gå igenom kan man till och med behöva återställa tomten och riva byggnaderna, även om detta inte händer så ofta. 

När man ska bygga ett attefallshus finns mycket att tänka på och för den som bygger ett attefallshus för första gången finns säkert en hel del funderingar om hur man går tillväga och vad som gäller. 

Att försöka samla information själv på nätet och leta mellan olika sidor kan ibland vara förvirrande. Dels kan informationen skilja sig mellan sidorna och det tar ibland tid att få fram informationen man letar efter. Men det finns en bra sida att använda sig av. Här har de samlat all viktig information som behövs när man ska bygga ett attefallshus. Här hittar man attefallshus regler på ett smidigt och enkelt sätt

Hus-bloggaren.se där artikeln finns har dessutom många fler intressanta artiklar som rör både hus och trädgård, där man kan hitta matnyttig information och mycket inspiration. Kika in här när du bestämt dig för att bygga ett attefallshus. 

Fler nyheter