Skyltar med LED-belysning

04 mars 2021
william eriksson

Ledskyltar är en slags skyltar som har en mjuk och trevlig belysning i sig. Det är en belysning som sparar på miljön och som är mer hållbar än de traditionella glödlamporna. En annan fördel med ledskyltar är att man kan använda sig av mycket små dioder där ljuset sprids ut på ett annat sätt än med glödlampor. 

På det viset kan man få en belyst skylt där hela bokstäverna syns lika tydligt, istället för att vissa partier ska hamna lite mer i mörker. Innan LED kom så brukade man därför använda sig av belysning bakom bokstäverna, för att hela texten skulle synas.

 

Valet är fritt

LED är bra ur den synvinkeln att det inte är en belysning som blir så varm som många andra ljuskällor. Det gör att man kan välja mer fritt bland olika material som man vill tillverka skyltar av. Som kund innebär det att man kan få en skylt i precis det utseende man önskar och även till det pris som man är beredd att ge för sin skylt. 

Andra fördelar är att man inte behöver tänka lika mycket på var man placerar skylten och att man till och med kan placera skyltar där det inte behövs en fast installation av el.

 

 

Många olika användningsområden

Om man börjar se sig omkring så kan man snabbt se hur många skyltar med belysning som finns runt omkring i samhället. Förutom alla skyltar som gör reklam för företag och inrättningar, som sjukhus till exempel, så finns det mängder av belysta skyltar som ger information av något slag. 

Det är exempelvis vanligt att man använder sig av skyltar med belysning som visar var nödutgångar finns. Man kan även använda skyltar som visar vägen till toaletter och en annan variant av belysta skyltar är de som man använder sig av vid ett vägarbete. Belysta skyltar används flitigt. 

Fler nyheter