Flyttfirma

Små hem – den nya trenden?

Små hem – den nya trenden?

Det går inte att komma ifrån ekvationen – ju större hem ju mer arbete. Vi är säkert många som trivs väldigt bra i våra nuvarande bostäder, men ändå med en viss charm kan minnas de unga årens boende i studentkorridorer. Visst kunde det vara påfrestande, men samtidigt var det skönt att bara ha ett litet rum att se efter. Städningen gick ju så väldigt fort.

Jämfört med idag så var det bara en kort stunds dammsugande så var det över. Numera får man ju boka in några timmar bara för det mest grundläggande städandet därhemma.

Samtidigt kostar våra boenden ibland mer än vad de smakar. Om man ser till att vi spenderar huvuddelen av vår tid utanför våra bostäder så är det ganska lite pang för pengarna vi får för det pris vi betalar för hemmet. Inte undra på att det går en trend i att folk flyttar till mindre boenden eller till husvagnar.

Att skala ned i tillvaron ger både tid och pengar över till annat som kanske är roligare än att se över sitt hem. Trots allt så är det inte någon naturlag att man måste bo i en villa, även om det såklart är skönt med en egen trädgård. Men som sagt, ju större vi bor desto mer arbete är det att hålla efter allt.

Kanske känner du själv att nästa gång du surfar in på flyttfabriken.se för att boka flytthjälp så är det för att flytta från större till mindre?
För vissa skulle detta kanske kännas som ett misslyckande, att man ger upp på den svenska drömmen. Men då är det kanske så att du är mer orolig för vad andra ska tycka än vad du själv innerst inne vill få ut av ditt liv.

Det är i dessa stunder som det är viktigt att komma ihåg att vi lever våra liv för vår egen, och vår familjs, skull.