Snyggaste tapeter är fototapeter

31 januari 2021
jonas olsson

Somliga skulle påstå att ett rum definieras av sin inramning. Du kan inreda med möbler, gardiner och detaljaccessoarer, men det är ingenting som kan mätas mot den personliga touch som följer en ordentlig fototapet. 

Här snackar vi inte tråkiga, opersonliga vita tapeter som finns i alla hus och bostäder. Inte heller de chockrosa tapeterna som din tonårsunge tvunget insisterat på. Ända fram till hen kommer in i en goth-period och plötsligt vill ha svarta tapeter istället.  

Lugn, det finns ett bra sätt att övertala din tonåring från de där svarta tapeterna. Svaret på ditt bekymmer är det som redan nämnts: fototapeterna. Vem kan motstå ett verkligt motiv på väggen istället för en enformig och monoton färg? Längs väggarna kan bilder på djur, landskap, växter eller till och med människor pryda din inramande inredning. Det låter lite bättre än tråkiga enfärgade tapeter, eller hur? 

En personlig touch

För ärligt talat, det finns ingenting som är så tråkigt som att komma in i någons bostad och se samma färg på väggarna som man ser i alla andra bostäder. Det finns ingenting som avslöjar vem som bor i utrymmet. Det kunde lika gärna vara Hans-Jörgen, 87, som Fatima, 19. Men en fototapet kan förändra allt det där.  

För dig som är intresserad av djur och natur skulle du kunna ha en tiger på väggen ovanför soffan. Den gör sig fint i svartvitt. Då är den lite mer diskret, men samtidigt ett personligt inslag i din inredning. Snyggaste tapeter är just de personliga som du själv har valt ut och tycker om.  

Det finns mycket inspiration att hämta när det gäller fototapeter. En hel del inspiration finns att finna på nätet. Googla runt på fototapeter och bevandra dig i hur andra har tapetserat sina bostäder. Du kan också få tips och inspiration genom att besöka följande hemsida: https://sohu-shop.se/shop/fototapeter-363s1.html.

Fler nyheter