Spa – en skön avkoppling

14 maj 2020
jonas olsson

Föreställ dig följande: det är fredag kväll och istället för att åka hem efter jobbet startar du bilen och du reser iväg. Du har med dig en elegant resväska packad med det nödvändigaste för en helg med bästa vännerna. Vart har ni bestämt att åka? Till ett spahotell, så klart, vart annars? En helg fylld med avkoppling, god mat och trevligt sällskap. Föreställer du dig det? Bra, ifall du inte provat spa än så är det hög tid att göra det. Varför? För att det är ett perfekt sätt att koppla av, ett sätt som många redan har upptäckt och unnar sig. 

 

Vad betyder egentligen Spa?

Vad betyder spa? Många är inte bekanta med innebörden av det populära begreppet. Endel menar att ordet kommer från latin och egentligen är en förkortning av ”salus per aqua”, vilket på svenska kan översättas som ”hälsa genom vatten”. Som namnet självt antyder handlar det om hälsoprocedurer via vatten. Vattnets läkande kraft är inte något nytt. Just vattnet har används både i kalla Norden och varma Sydeuropa vid ett flertal olika sjukdomar. Detta var dock förr. Idag har Spa en ny betydelse. Spa betyder lyx, avkoppling i en skön miljö och sist men inte minst välbehövda och skräddarsydda massageprocedurer.

 

 

Spa ökar i popularitet 

Konceptet Spa ökar i popularitet. Konstigt vore det annars med tanke på vad det erbjuder. Svenska spa-anläggningar, som exempelvis den hos https://akerblads.se/, kan idag glädjas åt kundernas intresse och fullt bokade scheman, speciellt på helger och under helgdagar. Förutom god och nyttig mat, oftast lagad på närodlade produkter, erbjuder spahotellen massage av olika typer. Massageterapeuterna anpassar sina procedurer till varje kund och kan erbjuda allt från avkopplande till mer djupgående massage om det behövs. Spa brukar väljas om du vill spendera tid i goda vänners sällskap och vila upp dig på ett fint hotell. Spahotell passar utmärkt även till teambuilding och olika former av företagsevent.

Fler nyheter