Ta ridlektioner och utveckla dina kunskaper

02 juni 2020
Cecilia Olsson

Att vara ute och rida i naturen är en otroligt härlig känsla. Man kan skritta fram i lugn takt och njuta av omgivningen eller susa fram i en härlig galopp över öppna fält. Har man inte så mycket erfarenhet sedan tidigare av ridning så är det en bra idé att ta ridlektioner för att lära sig alla nödvändiga grunder. Man får dessutom lära sig rida på hästar som är vana med att ha nybörjare på ryggen och kan hantera det på ett lugnt och bra sätt.

Vad får man lära sig?

Är man en nybörjare så får man ofta lära sig hur man tar hand om hästen före och efter lektionen, genom att sadla, tränsa, rykta och leda hästen från och till stallet. Genom ridlektionerna lär man sig stegvis hur man ska bete sig på hästryggen, man börjar i regel med att lära sig stanna, starta och styra en häst. Allteftersom ökar svårighetsgraden utefter vad ridläraren ser att man kan behärska.

Vad man kan tänka på inför lektionen

När man börjar på en nybörjarkurs så är det bra att komma i god tid så att man inte är uppstressad när man ska hoppa upp på hästryggen. Man ska inte ha för höga krav på sig själv eller stressa med att ta sig till nästa steg, man vinner mest på att lära sig samtliga steg grundligt och känna sig trygg i dem innan man går vidare.

Utveckla ridningen ytterligare

Har man gått en nybörjarkurs kan man sedan utveckla ridningen ytterligare genom att gå mer avancerade kurser. Det finns flera grenar man kan ägna sig åt inom ridning, till exempel hoppning, dressyr eller fälttävlan. Ridlektioner finns för alla åldrar, så det är aldrig försent att lära sig rida. Swartlings ridskola erbjuder ridlektioner i Stockholm för elever i alla åldrar. Den är belägen på Ryttarstadion där de bland annat anordnar clinics, kurser och lektioner.

Fler nyheter