Vad associerar du med läder?

08 juli 2021
jonas olsson

Tyskland har gett läder ett oförtjänt dåligt rykte. Anledningen? Det kan du nog räkna ut själv. Naturligtvis handlar det om lederhosen. Detta märkliga tyska plagg med anor ända sedan 1700-talet. Det går inte att tänka på läder utan att tänka på lederhosen. Och då tänker du direkt på en glad och sprallig tysk med lite för mycket öl innanför västen.  

Troligtvis befinner sig tysken på oktoberfest, och givetvis är han iklädd lederhosen. Det skulle inte vara Tyskland, oktoberfest och öl om det inte vore för lederhosen. Det skulle inte vara läder. Frågan är om det är bra eller dåligt. 

Du kan verkligen se honom framför dig i sina korta lädershorts. Hängslena, även dem i läder, hänger över axlarna på det tyska fyllot. Med ett ölkrus i vardera hand hoppar han omkring och sjunger tyska folkvisor. Du kan verkligen inte ta ögonen från hans lederhosen. Hans läder. Byxorna etsar sig fast på näthinnan och det är därför du inte får någon ro när det börjar pratas om läder. Associationen är så stark. 

 

 

Mer än bara lederhosen 

Har du tänk på om du istället för att försöka undvika associationen kanske kan försöka omfamna den istället? Varför investerar du inte själv i ett par lädershorts? Det går inte att ta miste om tyskens glädje. Det går inte på något sätt förneka att han verkar vara otroligt bekväm i sina läderkläder. Till och med mer bekväm än i några andra kläder. 

Frågan är om det krävs ett par lederhosen eller om det räcker med vilka läderplagg som helst. I så fall skulle du kunna komma ganska billigt undan, om du går i tankarna på att prova själv vill säga. En mycket bra möjlighet att utforska vad läder har att erbjuda förutom lederhosen. Du skulle kunna börja med att spana in utbudet på leatherhouse.se. Finns där någonting för dig? 

Fler nyheter