Variera din garderob med vintagekläder

29 mars 2021
jonas olsson

Det är verkligen kul med kläder. Det är roligt att variera sin garderob. Men det får inte ske på bekostnad av miljön. Det är vi ganska överens om vid det här laget. Såklart kan man ibland köpa något nytt, men vill man ha stor variation och hitta en personlig stil är vintagekläder perfekt. Att kombinera secondhandkläder med något nytt är oslagbart stilmässigt. 

Jämför med inredning, nästan all god inredning bygger på mixen mellan nytt och gammalt, ärvt och nyköpt. Auktionsfynd och moderna möbler. Det skapar en spännande inredning som  gör ditt hem unikt.

 

Tänk garderob som du tänker heminredning

Börja med att kolla vad du äger. Hur du kombinerar de plagg du använder mest. Kanske är det dags att byta ut en del av det du inte använder så ofta, eller som rent av aldrig används? Det fina är att du kan lämna in de kläder du inte använder längre och sälja dem till en vintagebutik. Istället kanske du hittar exakt det som kommer passa din garderob och stil i butiken. 

Återigen, jämför med hur du inreder. Din gamla fina byrå, som du ärvt, har hedersplats. Soffan är nyinköpt, lamporna hittade på auktion, prydnadsföremålen kommer från loppisar. Det gör ditt hem unikt och personligt. Gör likadant med din garderob.

 

 

Vad ska man tänka på när det gäller vintagekläder?

Ett första steg är att fundera om det kommer passa ihop med annat du redan äger. Gör det inte det, är risken stor att du inte kommer använda det, om det inte matchar något. Prova, se till att passformen är bra. Är det ett plagg du gillar jättemycket, men behöver justera – lämna in till en skräddare. Kolla kvalitén, är den bra, kommer det också att hålla länge. Smärre skador kan också lagas, antingen själv eller hos en skräddare. Kolla också material och tvättråd.

Fler nyheter