Besök tandläkaren regelbundet

17 april 2020
william eriksson
Besök tandläkaren regelbundet

Att gå till tandläkaren känns kanske inte som det roligaste man kan göra. Därför är det lätt hänt att man skjuter på sina besök dit. Är man lite rädd är det enklare att hitta ursäkter för att dra ut på det ytterligare. Att det dessutom kostar pengar, och därtill ganska mycket ibland, gör att prokrastineringen skjuter i höjden – för vem vill betala för något tråkigt och läskigt? Där man förutom detta kanske måste få en dom av tandläkaren att man skött sina tänder dåligt. Det sistnämnda är definitivt inget för den med prestationskrav deluxe.

 

Den förebyggande fördelen

När man märker att man har dessa känslor inför tandläkarbesöket, och agerandet i form av förhalning, ska man tänka på två fördelar. Den första är att regelbundna besök hos tandläkaren hjälper genom att de är just regelbundna. När besöken sker med jämna intervall kan tandläkaren hinna se om det är försämringar på gång i munnen, till exempel i form av kariesangrepp, och man kan då förebygga dem så att nästa besök inte blir lika dramatiskt. Då kanske kariesangreppet har stannats av och man slipper laga tanden.

 

 

Faktura-fördelen

Om den tandsten som bildas kan skrapas bort lite då och då med jämna mellanrum, innan det hunnit bildas så stora mängder, känns ingreppet lättare än om man måste göra det när det har byggts på med jättemycket tandsten. Fördel nummer två är att det faktiskt är mer ekonomiskt att gå regelbundet till sina besök hos tandläkaren. Då är det nämligen mer sannolikt att det räcker med kostnaden för undersökningen, och så kanske lite skrapning av tandsten då, istället för att skjuta upp besöken tills man har börjat få ont i tänderna och det visar sig att man måste rotfylla. Den fakturan är inte kul. Behöver du tandvård i Järfälla finns detta alternativ: https://www.glorident.se/.

Fler nyheter