Gå direkt till källan

20 april 2020
william eriksson
Gå direkt till källan

Funderar du på en större renovering? Då är säkert materialvalet ett av de svåraste besluten du behöver fatta. Varifrån ska du t ex få tag på stål? Och hur vet du att du får rätt sort och valuta för pengarna? Stålleverantörer erbjuder ofta ett rikt utbud av olika stål- och metallsorter. De riktar sig inte bara till företag och industrier, utan även till hemmafixaren och den okunnige amatören. Eftersom materialval är bland de viktigaste valen inför ett byggprojekt är det ett smart beslut att kontakta leverantören direkt, och hoppa över mellanhanden. Du får då personlig service och vägledning som kan vara ovärderlig för den som saknar egen erfarenhet.

 

En och samma leverantör

Stålleverantörer kan sitt område och är intresserade av att hjälpa dig med råd under bygget. Att köpa stål innebär inte bara stålbalkar och rör, utan även mindre reservdelar och detaljer. Produkter som man kanske inte tror sig behöva, men som alltid kommer bra till hands om något skulle gå snett under bygget. Allt från skruvar, gängor och maskindelar kan gå sönder när som helst och då är det skönt att veta att allt finns att köpa på ett och samma ställe. 

 

Stort och smått

Grovstål går att köpa färdigt i olika mått och tjocklekar. Behöver du egna mått kan dessa specialbeställas genom att skicka en förfrågan direkt till leverantören. I deras basutbud tillhör beslag och fästelement de populäraste produkterna – alltså sådant som lätt går sönder och behöver bytas ut. Det skadar aldrig att ha några extra reservdelar. Många leverantörer säljer även handverktyg och elektriska verktyg för hemmafixaren och givetvis även reservdelar till dessa. Förutom material och redskap till grovjobbet, finns produkter riktade till de som vill göra mindre renoveringar. Det går exempelvis att köpa enklare dekorer i mässing och andra smidesprodukter för den som vill sätta egen prägel på bygget.

Fler nyheter