Taxi i Helsingborg tar dig hem på nolltid

08 januari 2021
william eriksson

Helsingborg är Sveriges nionde största stad. Med 112 496 invånare i tätorten kommer “Sundets Pärla” strax efter Linköping. Även om det relativt sett är något av en mindre stad är Helsingborg större än vad man skulle kunna tro. I alla fall om man mäter i promenaddistanser. Skulle man gå från Hittarp i norra Helsingborg till sydligaste delen av Råå skulle det ta drygt tre timmar. Det är nästan en och en halv mil.  

Att gå från Knutpunkten till Dalhem tar över en timme enligt Google Maps, och då är frågan om de ens har räknat med nivåskillanden. Det är rätt backigt i Helsingborg. Med sådana avstånd är det inte svårt att förstå att taxichaufförerna får gott om jobb i Helsingborg. Det är med andra ord ingen promenadvänlig stad, om man inte verkligen är ute efter att promenera. Sträckan Hittarp-Råå som tog tre timmar att gå tar drygt 20 minuter med taxi.  

 

 

För dig som vill hem snabbt

Så, vilket alternativ väljer du egentligen när du ska ta dig hem inom Helsingborg? Förutsatt att du faktiskt rör dig över större delar av staden så är taxiskjuts att rekommendera. Kärnantrapporna och Landborgens brant kan kännas som Mount Everest en sen kväll, inte minst om man är lite rund om fötterna samtidigt.  

Taxibilarna i Helsingborg tar dig hem smidigt, säkert och för ett rimligt pris. Visst, det kostar mer att åka taxi än att åka buss. Men vad spelar det för roll när klockan är tre på natten och bussarna ändå har slutat att gå?  

Taxi helsingborg är för dig som vill ta dig hem snabbt. Det är alternativet för dig som inte vill gå den där milen mellan Hittarp och Råå utan föredrar att åka i en bil som tar dig från punkt A till punkt på ett litet kick. Läs mer om taxi i Helsingborg här: https://www.taxi-helsingborg.se/

Fler nyheter